Sekerpare

Sekerpare

Ingrediënten

(circa 25 stuks)

  • 125 gram roomboter
  • 3,5 eetlepels griesmeel
  • 2 ei
  • 3,25 tot 3,5 (water)glazen bloem
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 (water)glas poedersuiker
  • Handjevol hazelnoten

Voor het siroop:

  • 3 (water)glazen suiker
  • 4 (water)glazen water
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Schenk het water en suiker in een pan en laat koken op middelhoog vuur voor 10 minuten. Voeg dan het citroensap eraan toe, laat verder koken voor een minuut. Laat het siroop goed afkoelen, het liefst voor 4/5 uur. Hoe kouder hoe beter! Nooit maar dan ook nooit warme siroop toevoegen aan de sekerpare.
  2. Meng ei (2 eiwit 1 eigeel), roomboter, griesmeel en poedersuiker tot een geheel. Voeg vanillesuiker met bakpoeder eraan toe en beetje bij beetje bloem. Kneed tot een geheel.
  3. Maak vormpjes, ik maakte er rondjes van. Leg in een grote schaal, zorg voor genoeg ruimte tussen de sekerpare. In de oven worden ze groter en dikker namelijk!
  4. Klop eigeel los en smeer de bolletjes in.
  5. Druk in elk bolletje een hazelnoot in het midden.
  6. Doe het in een voorverwarmde oven op 170 graden in 30 minuten.
  7. Schenk het koude siroop direct over de sekerpare als ze de oven uitkomen. Laat intrekken voor 2 uur lang. Niet teveel siroop aan toevoegen anders wordt het een slappe hap. Buiten de koelkast bewaren. Eetsmakelijk.

Bekijk ook mijn [button link=”https://www.youtube.com/watch?v=meYOqBNESkE&list=PL1X6kl5jiX48EHwawr8Ajccdt2mRQxFIA&index=5″ size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button] op mijn YouTube Channel

Vergeet je niet jouw sekerpare met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

5 Comments

  1. hoeveel gram/ml zit er ongeveer in een glas? Of wat voor glas gebruik je ervoor?

  2. Kokerel♡

    Hey Zarife,

    Welke griesmeel gebruik je? Fijne griesmeel of in meel vorm? Graag hoor ik het van je.

  3. Keukentje♡

    Hey Zarife,

    Welke griesmeel gebruik je? De fijne of extra fijn dus in meel vorm? Graag hoor ik het van je.

    • Hi! Ik gebruik de griesmeel die te koop is bij elke supermarkt. Voor dit recept van de AH gebruikt kan op de verpakking niet zien of het de fijne of extra fijne is. Denk dat de fijne gewoon prima is!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*