Aardappelsalade

Aardappelsalade

Een frisse aardappelsalade, die eigenlijk overal bij past. Bij de bbq bijvoorbeeld of als er last minute iemand langs komt. Simpel om te maken en de ingrediënten heb je meestal wel in huis.

Ingrediënten

  • 5 grote aardappelen (vastkokend)
  • 1 kleine ui
  • 2 takjes lenteui
  • handjevol peterselie
  • 1 halve citroen
  • 1 groene Turkse peper
  • 3 volle eetlepels wortelsalade van Kühne
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel chillivlokken
  • flinke scheut granaatappelzuur
  • flinke scheut olijfolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar. Met of zonder schil, maakt niet uit. Zonder schil is nog makkelijker.
  2. Snijd de ui in hele dunne halve ringen. Snijd de peper klein en fijn. Zo ook de peterselie en lenteui. Voeg toe aan een kom.
  3. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en voeg toe aan de gesneden groenten.
  4. Was de wortelsalade met koud water en knijp het goed uit. Voeg toe aan derest.
  5. Breng op smaak met bovenstaande kruiden, olijfolie. granaatappelzuur en citroensap. Meer/minder kruiden naar smaak toevoegen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw aardappelsalade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*