Rode bieten salade met walnoten

Rode bieten salade met walnoten

Een heerlijke salade! Neem mee als lunch of serveer naast een hoofdgerecht. Ik serveerde dit naast zalm met groenten. Je kunt er eventueel ook een maaltijdsalade maken door er kip of tonijn aan toe te voegen. Ik gebruik bijna nooit voorgekookte rode bieten (tenzij ik haast heb!). Ik koop altijd biologische rode bieten en stoom ze vervolgens. Dat vind ik persoonlijk veel lekkerder. Deze salade is dan ook super makkelijk om te maken. Lees hieronder meer…

Ingrediënten

  • 5 rode bieten
  • half pakje rucola
  • 10 cherrytomaatjes
  • handjevol walnoten
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dessertlepel granaatappelzuur
  • 1 halve citroen
  • mespuntje zwarte peper
  • mespuntje chillivlokken
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook/stoom de rode bieten tot ze gaar zijn, ALS je verse rode bieten gebruikt. Na het afkoelen kan je aan de slag.
  2. Snijd de rode bieten in dunne plakken en doe in een salade kom.
  3. Snijd de cherrytomaatjes en zet aan de kant.
  4. Maak de dressing klaar in een soepkommetje. Mix azijn, olijfolie, granaatappelzuur en citroen met elkaar.
  5. Schenk de dressing over de rode bieten en meng door elkaar.
  6. Doe de rucola eroverheen met cherrytomaatjes. Doe daarover de kruiden en breng op smaak met zout.
  7. Meng dit tot een geheel en strooi er walnoten overheen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw rode bieten salade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*