Pompoen dessert met vanille roomijs en walnoten

Pompoen dessert met vanille roomijs en walnoten

In de Turkse keuken wordt dit toetje ”kabak tatlisi” genoemd. Kabak is pompoen en tatli is dessert. Mijn favoriete dessert gedurende het herfst seizoen. Lees gauw mee hoe simpel het is!

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 1 (water)glas suiker
  • vanille roomijs
  • walnoten

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in blokken.
  2. Was deze blokken vervolgens in koud water.
  3. Doe de suiker in een diepe kom en dompel de pompoen blokjes in suiker.
  4. Zet in een grote ovenschaal en roer dit goed door, zodra alle kanten onder de suiker zitten. Zet aan de kant voor 1,5 uur, zodat de suiker goed kan intrekken.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Doe het na 1,5 uur in de oven op 180 graden voor ongeveer 30/40 graden. Let op: het moet zacht zijn van binnen maar niet al te zacht.
  7. Laat vervolgens afkoelen en serveer met ijs, walnoten en siroop van de gebakken pompoen. Je kan het makkelijk nog een dag in de koelkast bewaren!

Vergeet je niet jouw pompoen dessert met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*