Ingrediënten
Voor 2 personen- 250 gram verse perle con basillico (te koop bij Albert Heijn)
- 1 groot teentje knoflook
- 1 ui
- 3,5 eetlepels rode pesto
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 klein blikje crispy mais
- handjevol zwarte olijven
- olijfolie
- 1 blik tonijn (in olie)
- 1 theelepel chillivlokken
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout en peper naar eigen smaak
- Handje rucola per bord
Bereidingswijze
- Zet een pan met water op kook. Zodra het water gekookt is voeg je de perle con basillico aan toe met een druppeltje olie. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de knoflook in hele kleine stukjes en bak in olijfolie.
- Snij de ui in ringen en voeg toe aan de knoflook. Voeg de Italiaanse kruiden eraan toe.
- Voeg er rode pesto, mais, zout/peper naar smaak, paprikapoeder en chillivlokken bij, als laatst voeg je de tonijn eraan toe. Als de perle con basillico gekookt is giet je dit af en schep je het op. Hierover doe je het sausje en daarover weer rucola en de olijven. Bon apetit!
Vergeet je niet jouw perle con basillico met de hashtag #zartointhekitchen te delen?