Penne napolitana alla pollo

Penne napolitana alla pollo

Een super lekker pasta sausje, al zeg ik het zelf! Ik wil zo min mogelijk uit pakjes/zakjes koken en eten. Ik vind het ten eerste niet gezond en er zitten onnodige dingen in zoals suiker! Bij dit recept kan je de kip en de champignons weglaten als je wilt en maak je het nog makkelijker voor jezelf, de keus is aan jou! Lust je geen room? Prima, dan laat je dat ook weg. Zorg dan wel dat het sausje niet ”te dik” wordt. Gebruik dan meer (gekookt) water!

Ingrediënten

voor 4/5 personen:

  • 500 gram kipfilet
  • 450 gram Penne
  • 7 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 champignons
  • handjevol peterselie
  • handjevol basilicum
  • 1,5 groentebouillion
  • 50 tot 100 ml room culinair van Campina
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 2 druppeltjes sambal
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Kruiden voor de kip:

  • 3 eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chillivlokken

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokken en doe in een kom met alle kruiden en olijfolie. Dek af en zet in de koelkast.
  2. Schil de tomaten en snijd in kleine blokken, zet aan de kant.
  3. Snipper de ui. Rasp de knoflook en snijd de peterselie en basilicum fijn. Snijd ook de champignons in stukken in gewenste grootte.
  4. Bereid de penne volgens de verpakking voor, je kan elke soort/merk hiervoor gebruiken. Net wat jij lekker vindt.
  5. Bak de kip in een pannetje.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en fruit de knoflook en ui.
  7. Voeg de champignons ondertussen toe aan de kip die wit is aan beide kanten.
  8. Voeg de tomaten met 1 groentebouillion toe aan de gebakken knoflook en ui en laat pruttelen op een middelhoog vuur voor 5/10 minuten.
  9. Voeg de peterselie en basilicum toe aan het tomatensausje en zet het vuur op de laagste stand.
  10. Als het sausje droog oogt, voeg dan 150 ml gekookt water eraan toe met groentebouillion.
  11. Voeg de kip met champignons toe aan het tomatensausje, zodra de kip gaar is.
  12. Voeg het room eraan toe. Ik heb niet veel room gebruikt. 60 ml ongeveer. Als je van room houdt kan je meer room eraan toevoegen op gevoel.
  13. Doe er een eetlepel tomatenpuree bij en een heel klein beetje sambal.
  14. Voeg de penne eraan toe en breng op smaak met zout en peper.
  15. Serveer met geraspte kaas of parmezaanse kaas! Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw penne napolitana alla pollo met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*