Ingrediënten
- 5 middelgrote aubergines
- 200 gram kalfsvlees
- 200 gram rundergehakt
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 groene Turkse pepers
- 2 grote tomaten
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- mespuntje peperpuree (eventueel, hoeft niet)
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- zout naar smaak
Voor erop:
- 1 groene Turkse peper
- 1 tomaat
- halve rode paprika
Sausje:
- 375 ml gekookt water
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
- Snijd het kalfsvlees in kleine stukken.
- Snijd de pepers, ui en tomaten klein en fijn.
- Rasp/pers de knoflook.
- Schil de aubergines en snijd in dunne plakken. Strooi er wat zout overheen.
- Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg het vlees eraan toe, zodra dit een kleurtje krijgt voeg je het gehakt eraan toe. Roer dit goed door.
- Zodra het gehakt ook gaar is voeg je de ui eraan toe.
- Als de ui zacht is voeg je de pepers met knoflook eraan toe. Roer goed tot een geheel.
- Voeg daarna de tomaten en kruiden eraan toe.
- Voeg als laatst tomatenpuree (eventueel peperpuree) eraan toe en breng op smaak met zout.
- Als de tomaten zacht en gaar zijn haal je het van het vuur af.
- Was de aubergines goed en grill/bak (in heel weinig olie).
- Bedek de bodem van de schaal met de gegrilde aubergines, hier mogen geen kale plekken achterblijven. Bedek de bodem zo goed mogelijk!
- Doe het gehakt/vlees vulling erbij en verdeel over de aubergines.
- De laatste laag bestaat weer uit aubergine, ook deze laag goed bedekken.
- Snijd de groente voor erop (grootte is aan jou) en doe het op de allerlaatste laag.
- Meng alle ingrediënten van het sausje goed met elkaar, tot de klontjes van de tomatenpuree verdwenen zijn.
- Schenk over de ovenschotel en schud het heen en weer, zodat het sausje goed verdeelt wordt.
- Doe in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 25/35 minuten. Als de pepers en tomaten erop gaar zijn kan het eruit. Serveer met rijst en een salade. Eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BJA-deVjRtQ/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw aubergine ovenschotel met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Deze combinatie van ingrediënten klinkt erg lekker!
Het is ook erg lekker! Het is het proberen waard.
Hoii
Lijkt een heerlijk recept wil het graag maken…alleen 1 vraagje er staat aubergine…maar op de foto is het wel heel duidelijk courgette….of zie ik het verkeerd?
Groetjesss
Hi Yulia,
Bedankt. Als je goed kijkt is het gewoon aubergine, dus denk dat je het inderdaad verkeerd gezien heb. Patlican oturtmasi wordt uiteraard gemaakt met aubergine! Zie mijn video, link staat onder het recept.
Groetjes,
Zarife