Over mij

Het moeilijkste wat ik vind is ‘mezelf voorstellen’. Ik heb jullie hulp daarbij gevraagd en jullie vragen neem ik mee in dit artikel in een verhaalvorm, want ja.. wie is Zartointhekitchen oftewel Zarife eigenlijk? Ik hoop dat ik zo een beeld over mezelf kan schetsen, want wat jullie nu zien zijn: mijn armen, vingers en een klein onduidelijk profielfotootje.

Zarife, – Zafiera, Safira, Zafier, Sarifa (ja, het is een wonder als mijn naam in 1 keer goed uitgesproken wordt!) – het meisje achter Zartointhekitchen met grote liefde voor LEKKER eten, maar dat wisten mijn Snapchat volgers wel toch? Ik ben 22 jaar oud en ben gek op uiltjes! En nee geen huisvrouw met kinderen, wat vaak velen van jullie denken. Snap ik ook wel, ik deel niks persoonlijks. Nee, ik ben echt een 22 jarige communicatie student. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding en ben ik dus bezig met mijn scriptie. Ja, brrr wat blijft dat toch een ‘eng’ woord. Gigantisch lang en ingewikkeld verslag dat enorm veel tijd in beslag neemt. Dat is ook de rede waarom ik sinds kort minder recepten ben gaan delen, first things first. Mijn studie gaat hoe dan ook altijd voor. Mijn blog ben ik vanuit mijn passie voor koken en bakken gestart en dat blijft natuurlijk altijd mijn hobby. Ik doe dit vanaf het begin al vrijwillig, ik word op geen enkele manier hiervoor betaalt. En wat mijn motivatie is.. jullie! Jullie geven mij echt elke dag motivatie, geweldige reacties ontvang ik en daar ben ik super blij mee!

Naast mijn studie werk ik als communicatiespecialist bij een reclame en communicatiebureau. Dit doe ik natuurlijk parttime en werk voornamelijk thuis (of op locatie) en ’s nachts. I love my job! Ik meen het, communicatie is een super leuk, innovatief en omvangrijk vak! Ik haal er absoluut voldoening uit. Wat ik graag naast mijn studie en baan wil doen is een soort van cursus/studie volgen binnen de foodbranche. Ik heb echt een passie voor koken en hier zou ik me graag nog meer in willen ontwikkelen. Soms vraag ik me af, waarom ik niet opgeleid ben tot chef. Nou, het antwoord is heel simpel. Tot mijn 16e zag je mij echt niet in de keuken staan. Ik heb twee oudere zussen (die inmiddels getrouwd zijn) en ik rekende altijd op hun. Hun stonden altijd in de keuken samen met mijn moeder. Totdat mijn oudere zus het ouderlijk huis verliet, ik begon toen langzamerhand de keuken te bezoeken. Ik maakte veel desserts maar ook salades en mezzes, niet echt van die hoofdgerechten. Totdat ik ooit op een dag opeens besloot om vaker dingen uit te proberen. Dit gebeurde in een zomer waar ik met een vriendin vaak kookte, ja ik kwam die zomer ook echt aan (5 tot 8 kilo!). Hierna ben ik steeds vaker nieuwe dingen gaan uitproberen en met behulp van mijn moeder (mijn moeder is chefkok en gaf voorheen workshops) had ik het al gauw onder de knie. Toen is de hashtag #zartointhekitchen ontstaan (ik vertel hieronder waar zarto vandaan komt). Ik twijfelde heel lang om te beginnen met een blog, 2 jaar lang. Op 30 november 2015 besloot ik om een Instagram account en website aan te maken.. and here I am! Geloof me, koken en bakken is echt niet moeilijk! Als je je gerechten met liefde voorbereid dan kan het bijna nooit misgaan!

Maar jullie vragen jullie zeker ook af wat ”Zarto” is? Ik word al bijna 12 jaar lang Zarto genoemd door vrienden en familie. Zar komt van mijn voornaam en to van mijn achternaam. Misschien zal er ooit op een boek geschreven door Zartointhekitchen staan, you never know! Voor nu is dat geen doel maar misschien wel op een langer termijn.

Verder ben ik geboren in Amsterdam en zoals jullie weten ben ik van Turkse komaf. Mijn moeder komt uit Izmir/Usak en mijn vader uit Kirsehir, twee verschillende delen uit Turkije.. en twee verschillende keukens. Ik heb dus twee keukens meegekregen vanuit huis! Er zijn verschillen en ook veel overeenkomsten, maar dit geldt voor de Turkse keuken in het algemeen. In elk deel van Turkije wordt een gerecht wel anders gemaakt, denk aan sarma/dolma of rode linzen soep. Ik probeer aan elk recept mijn eigen twist te geven ofcourse! Los van de Turkse keuken om houd ik van lekker eten dus ook van andere keukens. Ik probeer me steeds meer hierin te verdiepen en bezoek ook vaak leuke restaurantjes voor lekker eten.

Ik denk dat dit voldoende informatie is voor nu. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag! Hoop dat je mijn artikel over mij leuk vond!