Deze ovenschotel is heerlijk bij vis, vlees en kipgerechten! Erg vullend en smakelijk! Ookal zegt de foto niet hetzelfde, je zal het eens moeten proberen!
Ingrediënten
Aardappel laag:
- 4 middelgrote aardappelen
- 100 gram roomboter
- 1 eigeel
- 7 takjes dille
- 1,5 (water)glas bloem
- 1 pakje bakpoeder
- zout, peper en paprikapoeder naar smaak
Aubergine laag:
- 4 stuks gegrilde aubergine
- 1 middelgrote ui
- 1 rode peper
- 2 eieren
- zout, peper, chillivlokken en paprikapoeder naar smaak
Voor erop:
- cherrytomaatjes
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Kook/stoom de aardappelen tot ze gaar zijn.
- Stop de aubergines in de oven voor ongeveer een uur op 200 graden. Hou dit continu in de gaten. De aubergines moeten van binnen zacht zijn.
- Zodra de aardappelen gekookt zijn. Smelt je de roomboter in een pannetje en laat je het afkoelen.
- Vet de schaal in met een beetje olijfolie.
- Doe de aardappelen in een kommetje en voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe. Stamp de aardappelen tot een puree.
- Voeg het eigeel eraan toe en pureer tot een geheel.
- Snijd de dille fijn en voeg toe aan de aardappelpuree
- Voeg de afgekoelde gesmolten boter eraan toe.
- Voeg bloem met bakpoeder eraan toe en meng tot een geheel. Beleg de bodem van de schaal met de aardappelpuree.
- Rasp de uien en doe het in een diepe kom.
- Snij de peper in kleine stukken en voeg toe aan de ui.
- Voeg de gegrilde en klein gesneden aubergine eraan toe (zonder vel)
- Voeg er twee eieren aan toe.
- Voeg zout, chillivlokken, paprikapoeder en peper eraan toe. Meng tot een geheel.
- Schenk auberginemengsel over het aardappellaagje.
- Doe er geraspte kaas overheen en verdeel de cherrytomaatjes daarover.
- Doe in een voorverwarmde oven voor 40 tot 50 minuten op 200 graden. Laat afkoelen voor 1 uur en eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BH1-E8_DhnX/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw ovenschotel met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Heerlijk! Ideaal, zo’n ovenschotel.