Kisir

Kisir

Wil jij een lekkere salade maken van bulgur? Dan moet je dit recept zeker uitproberen! Lekker makkelijk en gezond voor de lunch.

Ingrediënten

  • halve pak (kisirlik) Bulgur (merk Duru, staat kisirlik op)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels peperpuree pittige variant (bibersalcasi acili)
  • 2 middelgrote uien
  • 2 turkse groene pepers (sivribiber)
  • 2 handjes peterselie
  • granaatappelzuur (nar eksisi)
  • komijn
  • sumak (Ik gebruik ze wel maar het hoeft niet)
  • isot (Ik gebruik ze wel maar het hoeft niet)
  • chilliivlokken (pulbiber)
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • flinke scheut zonnebloemolie/olijfolie
  • zout naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook. Doe de bulgur in een kom en voeg hier gekookt water aan toe totdat de bulgur er net onderstaat. Dek af met een deksel.
  2. Snijd de uien en pepers heel fijn en zo klein mogelijk. Snijd ook de peterselie en zet de peterselie apart in een kommetje.
  3. Fruit de uien en pepers met een flinke scheut olijfolie/zonnebloemolie en voeg de tomatenpuree en peperpuree eraan toe. Laat dit eerst afkoelen voordat je het bij de bulgur doet. Als de bulgur zacht genoeg is kan je het eraan toevoegen. Meng het geheel goed met een lepel.
  4. Voeg vervolgens alle kruiden wat hierboven staat naar smaak toe. Ik doe ongeveer van alle kruiden 2 tot 3 lepels. Doe er ook een scheut granaatappelzuur doorheen. Meng weer alles door elkaar en voeg tot slot de peterselie eraan toe. Je kan er altijd nog meer kruiden/tomatenpuree bij doen, net wat jij lekker vindt. Granaatappelzuur geeft een lekkere zure smaak aan de kisir. Serveer met sla, tomaat en komkommer, eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw kisir met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Heey, bedoel je met nummer 3 de uien etc bakken?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*