Nasi kroketjes

Nasi kroketjes

Ingrediënten

Voor circa 30 stuks:

 • 1,5 pakje nasimix van Conimex (groenten & kruiden)
 • 1 beker pirinc (Turkse rijst)
 • 2 eetlepels roomboter
 • 1 eetlepel Turkse peperpuree
 • 3 stukken kippenbout
 • 0,5 kippenbouillon
 • 1 pakje paneermeel
 • 2 eieren

Bereidingswijze

 1. Kook de kippenbouten in een pan. ls dit gekookt is ga je de kip die uitgelekt is pulken tot je al het vlees uit het bot gehaald hebt. Zet aan de kant.
 2. Doe 1 eetlepel roomboter in een andere pan met de boullion en voegt daaraan de (gewassen) pirinc toe, even roeren. Daarna voeg je 2 bekers gekookt water er aan toe en zet het op de laagste stand en laat het koken.
 3. In een ander pannetje maak je de saus. Laat 1 eetlepel roomboter smelten en voeg er 1 glas water (turkse thee beker) aan toe vervolgens voeg je een eetlepel peperpuree eraan toe en roert dit fijn, hierna doe je er nog een halve glas (turkse thee beker) bij en tot slot 1 pakje nasimix erin. Je roert dit en zet het op de laagste stand op de kook voor 10 minuten.
 4. Na 10 minuten kijk je of het water van het rijst getrokken is, zoja, voeg je de saus toe aan de rijst. Dit roer je met elkaar en voegt daarna de gekookte kip eraan toe met paprikapoeder, zwarte peper en chilli peper naar smaak. Dit roer je met elkaar. In tussentijd doe je een halve pak nasimix in een kommetje en doet er 5 eetlepels water in en voegt dit toe aan het geheel. Even roeren en voegt er een beetje zout naar smaak aan toe (als je wilt). Daarna laat je dit afkoelen.
 5. Tijdens het afkoelen doe je op een bord wat paneermeel en klop je 2 eieren los in en kommetje. Als het geheel is afgekoeld doe je dit op een grote bord en begint met vormpjes maken. Eerst rol je de nasiballetjes in ei en daarna in paneermeel. Als je klaar bent bak je het in olie en tada eetsmakelijk!

IMG_3016 (1) IMG_3019

IMG_3026 (1) nasiballetjes

Vergeet je niet jouw nasiballetjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

 1. Hoi,
  Ik had eens deze nasi balletjes gemaakt en zo in de diepvries gestopt, als ik deze uit de diepvries haal en in olie bak dan zijn ze zo anders, ook erg zacht enzo. Heb jij enige idee wat ik kan doen?

  • Hi Meyra,

   Netzoals bij loempia’s zou je ook deze balletjes niet moeten ontdooien en gelijk bakken. Je kunt eventueel tijdens het voorbereiden wat meer paneermeel aan toevoegen (de vulling).

   Groetjes,

   Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*