Mini pizza (sucuk en tonijn)

Mini pizza (sucuk en tonijn)

Ik ga en moet opscheppen.. dit is gewoon de lekkerste mini pizza recept die er is! Ik ben gek op sucuk en het is geweldig lekker. Zo maak ik de helft van tonijn en andere helft van sucuk. Omslagfoto van dit recept is een mini pizza van sucuk en de foto hieronder een mini tonijn pizza! Dus met dit recept maakt je twee soorten pizza’s. Dit kan je uiteraard ook bewaren in de vriezer. Lees je mee, hoe simpel het is?

 

Ingrediënten

voor 32 stuks:

voor het deeg:

  • 900 gram tot 1 kilo bloem
  • 1 pakje verse bakkersgist
  • 3 (water)glazen* lauwe melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 dessertlepel zout

Ingrediënten sausje & pizza:

  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 400 champignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 zak geraspte kaas
  • 350 gr mozzarella
  • 1 pot olijven (groen/zwart)
  • 2 stuks sucuk (of salami naar eigen keus)
  • 1 blik tonijn
  • 1 eetlepel chillivlokken
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
*voor dit recept heb ik een waterglas van 200 ml gebruikt

Bereidingswijze

  1. Doe eerst 900 gram bloem in een kom en strooi er zout overheen. Maak een kuiltje in het midden. Kneed de gist met zonnebloemolie en suiker in het kuiltje. Schenk als laatst beetje bij beetje de melk eroverheen. Kneed dit goed door tot alles is opgenomen. Als je ziet dat het deeg nog niet klaar is voeg dan nog 100 gram bloem eraan toe.
  2. Vlak voor het rijzen doe je er nog 3 druppels olijfolie bij en kneed je het tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Laat dit voor ongeveer 1 uur rijzen.
  3. Snijd de sucuk, mozzarella en olijven en zet aan de kant. Maak de champignons schoon en snijd in stukken. Pel de uien en snijdt in halve ringen. Snij de paprika’s ook in stukken.
  4. Doe de gepelde tomaten in een kom en pureer met een staafmixer.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien met basilicum goudbruin, voeg daarna de paprika’s en champignons eraan toe. Bak dit voor 3 tot 5 minuten. Voeg als laatst de tomatenpuree eraan toe, met geperste knoflook en kruiden (voeg meer/minder kruiden toe naar smaak). Meng alles goed door elkaar en laat koken voor 4 minuten ongeveer. Haal de pan van vuur en laat afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet bakpapier op een platte ovenschaal.
  7. Pak een deegbolletje en druk deze met je vingers tot een ronde cirkel.
  8. Smeer in met het sausje en doe daar tonijn of sucuk overheen, daarna de olijven en als laatst mozzarella en geraspte kaas.
  9. Doe dit tot je ovenschaal vol is en stop het vervolgens in de oven. Controleer na 15 minuten of de mini pizza’s klaar zijn. Eetsmakelijk!!

Vergeet je niet jouw mini pizza’s met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*