Mini cupcakes 

Mini cupcakes 

Ingrediënten

voor 28 stuks:

  • 130 gram Blue Band Cake & Koekjes, met roombotersmaak
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze

Ik heb een cupcakemaker gebruikt. De cupcakes zijn binnen 5 á 7 minuten klaar. Je kan de cupcakes ook in de oven doen, ik weet niet hoeveel cupcakes (grote formaat) het zullen worden dan. Ik gok dat het er 14 stuks zullen zijn. Doe het in de oven op 180 graden en controleer na 15 minuten of ze gaar zijn. Leg ze vervolgens op een taartrooster om ze af te koelen.

  1. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe. Mix het beslag goed door en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Blijf mixen op middelhoge snelheid en voeg als laatste de melk toe. Mix niet te lang!
  2. Schenk ze in de cupcakemaker. Om te kijken of de cupcakes gaar zijn kun je voor de zekerheid een tandenstoker erin steken, als die er schoon uitkomt betekent het dat de cupcakes gaar zijn. Zo niet, doe de deksel dicht en wacht nog even
  3. Zodra de cupcakes afgekoeld zijn, kan je beginnen met decoreren. Bekijk hier mijn recept voor chocolade topping..

Vergeet je niet jouw cupcakes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*