Ingrediënten
- 500 gram lamskotelet
- 3 eetlepels gedroogde tijm
- snufje zwarte peper
- snufje paprikapoeder
- scheutje olijfolie
- zout
Bereidingswijze
- Verwijder alle witte plekken oftewel vettige plekken.
- Plet de lamskoteletten tussen twee vellen plasticfolie met behulp van de platte kant van een vleesbijl. Ik hou van dun vlees maar als jij van een dik plakje houdt, dan sla je deze stap over.
- Leg het in een schaal en strooi er wat olijfolie en kruiden overheen. Herhaal dit bij elke rij. Dek af en stop het in de koelkast voor ongeveer 3/4 uur.
- Bak het vervolgens in een grillpan met zonnebloemolie. Draai na 1 minuut om en strooi er zout over. Eetsmakelijk! Serveer met een heerlijke tomaten tapenade.
Klik [button link=”http://www.zartointhekitchen.nl/saladestapenade/tomaten-tapenade-acuka/” size=”small” window=”yes”]hier[/button] voor het recept
Vergeet je niet jouw lamskoteletten met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Hoi Zarife, wat een heerlijk recept heb je geschreven over de lamskoteletje. Wat ik me afvraag is
hoe je aan zulke mooie koteletjes met zo’n lang stuk bot komt. Als ik koteletjes koop is het net een
gewone karbonade.
Ik hoor graag van je.
Hans
Hi Hans,
Dank! Ik koop mijn koteletjes altijd bij de Turkse slager. Ik vraag dan om “pirzola” (lamskotelet). Misschien proberen bij de lokale Turkse slager? Hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord. Mocht je nog vragen hebben, let me know!
Groetjes,
Zarife