Paar jaar terug werd er door mijn vriendinnen een suprise party georganiseerd voor mij. We gingen eten in een hotel/restaurant in het centrum van Amsterdam. Ik bestelde toen ook courgette frietjes, die waren wel gebakken in olie en niet krokant. Tevens had het een andere smaak. Laatst dacht ik hieraan en wilde ik het gewoon thuis uitproberen, mijn eigen twist aan gegeven en tada! Heerlijk, dit ga ik zeker vaker maken. Het is simpel, gezond en ideaal voor kids! Misschien eten kids courgette wel op deze manier, ik ga het in ieder geval uittesten bij mijn neefje en nichtje. En jij?
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1,5 tot 2 (water)glazen panko (bread crumbs)
- 30 gram parmezaanse kaas
- 3/4 (water)glas bloem
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel zwarte peper
- 1,5 theelepel basillicum
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 2 tot 3 eieren
- olijfolie (spray)
- zout naar smaak
Yoghurt pesto dipsausje:
- 1 (water)glas volle yoghurt
- 2 dessertlepels pesto
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Snijd de courgette vervolgens in lange repen ter grootte van een vinger.
- Doe de gesneden courgette in een diepvrieszakje samen met de bloem. Mix dit met elkaar, zodat de vocht van de courgette verdwijnt.
- Kluts de eieren in een kommetje. Voeg hier zout naar smaak aan toe. Begin met twee eieren, als dat niet genoeg is kan je altijd nog een eitje gebruiken.
- Mix de panko, Parmezaanse kaas en alle kruiden met elkaar. Voeg meer/minder kruiden naar smaak aan toe.
- Haal de courgette uit het zakje en dompel ze eerst door het eieren mengsel en vervolgens in panko mengels. Zet op een ovenschaal (bedekt met bakpapier). Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de courgettes. Herhaal dit vervolgens tot je klaar bent.
- Spray de courgettes in met olijfolie.
- Doe in een voorverwarmde op 200 graden voor ongeveer 25/30 minuten. Tot de bovenkant goudbruin oogt.
- Voor het sausje mix je alles met elkaar. Voeg zout en peper toe aan smaak. Dippen maar! (het is ook heerlijk met sambal) Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw krokante courgette frietjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?