Kokos cake

Kokos cake

Ingrediënten

Cake:

  • 4 eieren
  • 1 (water)glas suiker
  • 1 (water)glas meel
  • halve pakje bakpoeder
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels water

Witte vulling:

  • 3 (water)glazen melk
  • 1,5 eetlepel meel
  • 1 eetlepel Maizena
  • 0,5 (water)glas suiker
  • 1 eigeel
  • 1 pakje vanillesuiker

Voor erop:

  • 100 gram pure chocolade (of een mix van melk/puur)
  • walnoten/hazelnoten
  • geraspte kokos (voor de zijkanten)
  • eventueel druif of ander soort fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix de eieren samen met de suiker. Voeg meel, bakpoeder, vanillesuiker en water aan toe. Mix dit tot het een geheel wordt en voeg de cacaopoeder eraan toe, mix dit kort en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Als je hiermee klaar bent leg je bakpapier op een ovenschaal. Het mengsel giet je hierin. Zorg er wel voor dat je een niet te dikke of al te dunne laag maakt. Doe in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten.
  3. Terwijl de cake in de oven is begin je aan het witte mengsel. Je voegt alle bovenstaande ingrediënten (op de vanillesuiker na) toe aan een pannetje en brengt het aan de kook, blijf roeren! Zodra het mengsel dik is geworden stop je met roeren, voeg je er vanillesuiker aan toe en laat je het afkoelen.
  4. Zet een kommetje met water en geraspte kokos klaar, terwijl het mengsel en cakelaagje aan het afkoelen zijn.
  5. Maak ronde vormpjes. Voor het maken van de vormpjes gebruik je een Turkse theebeker, of een ander rond vormpje. Als je een Turks theebeker gebruikt krijg je er ongeveer 9 stuks uit, de hoeveelheid hangt dus af van jouw vormpje. Als je bekertje plakt kan je het in het kommetje met water dippen, zodat je daar geen last meer van hebt. Als je je glas of vormpje even in water dipt, krijg je er ook een mooier figuurtje uit.
  6. Zodra je klaar bent met de vormpjes, kan je het witte mengsel erop smeren, doe daarop weer een laagje cake. Rol de zijkanten door het mengsel en vervolgens door de geraspte kokos. Doe dit vervolgens met de rest.
  7. Laat de chocolade smelten en smeer het op de koekjes. Zet daarop een halve druif en strooi er gemalen walnoten/hazelnoten overheen. Laat je chocoladekoekjes voor maximaal 2 uurtjes afkoelen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw kokos cake met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Hoi, ik ga deze zeker uitproberen! Weet je misschien hoeveel ml een glas is die je nodig hebt voor dit recept? Xx

    • Hoi,

      Leuk om te horen! Goeie vraag, heb het recept gelijk aangepast naar (water)glas. Waterglas die ik voor al mijn recepten gebruik heeft een inhoud van 200 ml!

      Groetjes,

      Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*