I love chicken! Jij ook? Dan moet je dit recept zeker uitproberen! Heerlijk om te grillen of voor op de bbq!
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
- 1 eetlepel peperpuree
- 1 eetlepel komijn
- 0,5 eetlepel chillivlokken
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 teentje knoflook
- 80 ml zonnebloem/olijfolie
- zout naar smaak
- eventueel 2 eetlepels volle yoghurt
Bereidingswijze
- Voeg eerst de olie toe aan een kommetje, dan de peperpuree. Mix dit samen.
- Voeg daarna bovenstaande kruiden toe pers/rasp de knoflook. Je kan altijd nog meer/minder kruiden eraan toevoegen, ieder zijn eigen smaak.
- Voeg daarna de (gewassen) en in stukken gesneden kipfilet eraan toe. Doe dit niet in een keer maar stuk voor stuk.
- Stop het in de koelkast en laat de kruiden lekker intrekken voor 2 uur. Voeg er eventueel yoghurt bij als je het een nachtje (of 5 uur) van te voren laat marineren, zo wordt de kip super mals en heerlijk
- Verdeel de kip over saté stokjes en grill/bbq ze. In de oven worden ze droog, dus dat raad ik niet aan.
Het recept van de gegrilde lamskotelleten vind je [button link=”http://www.zartointhekitchen.nl/hoofdgerechten/lamskotelet/” size=”small” window=”yes”]hier[/button]
Vergeet je niet jouw kipspiesjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Hey Zarife, heerlijk recept!
Ik had een vraagje. Kan ik peperpurree vervangen met iets anders? Het is meestal een grote pot, die ik niet op krijg, voordat het bedorven is.
Alvast bedankt!
Hi Amisha,
Dankjewel! Je kunt de peperpuree eventueel weglaten. Als je het toch wilt vervangen (en houdt van een beetje spicy) voeg dan 1 dessertlepel sambal oelek eraan toe. Maar… alleen als je van spicy houdt!
Groetjes,
Zarife