Ingrediënten
- 1 kilo kipfilé
- 1 ui
- 1 Madame Jeanette
- 2 laurierbladeren
- 200 ml kokosmelk
- 1 pak saté saus van de Lidl (Vita D’or)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel laospoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels curry
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de knipfilé en uien in blokjes.
- Fruit eerst de uien en voeg de kip eraan toe.
- Bak dit even goed door en voeg vervolgens komijn, laos, gember, laurierbladeren, zout, madame jeanette en curry eraan toe. Snij de madame jeanette door de helft voordat je het eraan toevoegt*.
- Doe de deksel op de pan en laat koken, zodra het water is weggetrokken voeg je de satesaus en kokosmelk eraan toe en laat je het koken voor ongeveer 15 minuten, totdat alles goed is ingetrokken.
*VERWIJDER de madame jeanette tijdig, voordat het té pittig wordt. Zodra je de satesaus eraan toevoegt kan je proeven of het te pittig is, zo niet laat je het zitten. Zoja, verwijder de madame jeanette!
Vergeet je niet jouw kipsaté met de hashtag #zartointhekitchen te delen?