Dit is mijn favoriete salade. Als ik geen zin heb in koken maak ik deze simpele salade met kisir. En als er wat overblijft (wat ik stiekem altijd hoop) neem ik het de volgende dag mee voor de lunch. Je kunt er eventueel nog 1 rood uitje of lenteui aan toevoegen, dit laat ik zelf altijd weg. Let wel op het volgende: als je er ui aan toevoegt kun je het niet bewaren tot de volgende dag, want dan gaat het stinken!
Ingrediënten
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blikje crispy mais
- 8 kleine zure augurken
- 2 handjesvol zwarte olijven
- 3 volle eetlepels wortelsalade van Kühne
- 1,5 handjevol peterselie
- 2 tot 3 eetlepels granaatappelzuur
- scheutje olijfolie
- 1 eetlepel chillivlokken
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 0,5 eetlepel zwarte peper
- zout naar smaak
- citroensap naar smaak
Bereidingswijze
- Laat de kidneybonen, mais, olijven en wortelsalade uitlekken. Was de wortelsalade goed met koud water en knijp het goed uit.
- Doe een flinke scheut olijfolie met granaatappelzuur in een diepe kom. Roer door en voeg de kidneybonen en mais eraan toe.
- Snijd de peterselie fijn. Snijd de olijven in 4-en en snijd de augurken in plakken. Voeg toe aan de kom samen met de wortelsalade.
- Voeg de kruiden eraan toe. Meer/minder kruiden (en granaatappelzuur) mag altijd, net wat jij lekker vindt!
- Breng op smaak met citroen en zout en roer tot een geheel. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw kidneybonen salade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?