Kaşar is te vergelijken met jonge kaas die in Nederland in alle supermarkten te koop zijn. Echter zijn het twee verschillende soorten kaas. Kaşar is te koop bij de Turkse winkel. Je hebt verschillende merken en groottes, ik gebruik zelf geen specifieke merk.
Ingrediënten
- 500 gram runder gehakt
- 100 gram kaşar (Turkse jong belegen kaas)
- 1 ui
- 1 klein teentje knoflook
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 2 handjesvol peterselie
- 1 eetlepel peperpuree
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels chillivlokken
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snij de kaşar in blokken, grootte mag jezelf bepalen.
- Rasp vervolgens de uien met de knoflook en snijd de peterselie heel fijn.
- Meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar tot een geheel. Je kunt er meer/minder kruiden aan toevoegen als je wilt, smaken verschillen.
- Verdeel het in porties, stop de kaşar in het midden en vorm er platte koekjes van. De kaşar mag niet uitsteken anders komt de kaas er al uit bij het bakken.
- Bak ze in een koekenpan in hete olie, 4 á 5 minuten aan elke kant. Warm serveren anders wordt de kaas erin hard en dat is niet lekker. Eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BFd_YfZqtxg/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw kaşarli köfte met de hashtag #zartointhekitchen te delen?