Hummus

Hummus

Ik hou ervan om groente te dippen in hummus! Jij ook? Je kan hummus ook in de winkel kopen, maar het ook heel makkelijk thuis maken. Hieronder het recept!

Ingrediënten

  • 1 (water)glas kikkererwten
  • 3,5 eetlepels tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 halve citroen (sap)
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel Turkse yoghurt
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de kikkererwten en laat ze minimaal een nachtje weken in ruim water.
  2. Kook de kikkererwten in een pan met water, tot ze zacht en eetbaar zijn.
  3. Stop ze in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer), met vocht uit het pannetje, halve (water)glas.
  4. Meng het tot een gladde massa en voeg de knoflook, tahin eraan toe.  Meng ook dit tot een gladde massa en voeg overige ingrediënten op de olijfolie na er aan toe.
  5. Olijfolie pas bij het serveren aan toevoegen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw hummus met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*