Tava böregi

Tava böregi

Ingrediënten

  • 2,5/3 vellen yufka (tac yufka)
  • 2 handjes vol spinazie
  • 1 handje peterselie
  • 1 halve blok Turkse fetakaas (van het merk Sütdiyari)
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel chillivlokken
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snij de spinazie en peterselie fijn en voeg dit toe aan een kommetje. Strooi daarover de fetakaas.
  2. Snipper de ui.
  3.  Verhit olijfolie in een kleine pan en voeg de ui eraan toe met paprikapoeder. Bak dit voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de gebakken ui toe aan het kommetje met spinazie, peterselie en fetakaas. Je kan hier nog kruiden bij doen, ik heb chillivlokken en zout gebruikt.
  5. Verhit olijfolie (1 eetlepel) in een grote pan en verdeel de yufka/bladerdeeg over de pan. Strooi wat van het mengsel erover en verdeel over het geheel.
  6. Maak dicht met de overige yufka bladeren.
  7. Kluts de eieren in een kom, voeg er chillivlokken en paprikapoeder aan toe. Klutsen gaat het beste met een vork.
  8. Schenk je eiermengsel in de pan, verdeel dit goed.
  9. Bak de tava böregi op laag tot medium vuur! Draai het tijdig om zodat de onderkant niet verbrand. Doe dit twee keer. Binnen 10 á 15 minuten kan je hier van smullen! Eetsmakelijk!

tava böregi tava böregi

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw tava böregi met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*