Patates rulo

Patates rulo

Patates rulo is lekker krokant en is erg simpel om te maken. Lees hieronder hoe het gemaakt wordt!

Ingrediënten

  • 1,5 pak (baklava) yufka (Turkse deeg)
  • 5 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 pot erwten & wortels
  • 1 pot mais
  • roomboter & zonnebloemolie
  • 1 ei
  • sesamzaadjes
  • 1 halve eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel peperpuree
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • paprika poeder naar smaak
  • chilli vlokken naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen.
  2. Snij de uien en bak in olijfolie
  3. Voeg de tomatenpuree en peperpuree eraan toe. Daarna de erwten, worteltjes, mais en de aardappelen die je in kleine blokjes gesneden hebt. Roer dat doorelkaar (3 min max. niet te lang, tot het warm is). Je kunt er kruiden zoals paprika poeder en zwarte peper aan toevoegen. Vergeet de zout niet. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Je pakt een yufka* en vouwt de zijkanten naar binnen en smeert daarover een mix van roomboter & zonnebloemolie. Er mogen geen kale plekken zijn. 
  5. Vervolgens verdeel je het aardappelmengsel over de yufka en rol je het op.
  6. Smeer in met ei en strooi er sesamzaadjes over.
  7. Snijd in stukken.
  8. Doe het in de oven voor ongeveer 20/30 minuten op 180 graden.*Ik heb mijn yufka bij de Turkse winkel gekocht. 2 stuks per rol gebruik ik. Hangt van de dikte af. Enjoy!

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw patates rulosu met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*