Gevulde courgette

Gevulde courgette

Ingrediënten

  • 100 gram gehakt
  • 5 courgettes
  • 1 ui
  • 1 glas pirinc (Turkse rijst)
  • 1 groene Turkse peper (sivri biber)
  • 1 tomaat
  • 1 handjevol peterselie
  • 1,5 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel peperpuree
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • cherrytomaatjes als hoedje voor de courgettes

Ingrediënten voor het sausje (die gebruik je voor het koken)

  • 1 theelepel tomatenpuree
  • mespuntje zout
  • warm water

Bereidingswijze

  1. Was de courgette eerst en snij de achterkant eraf en haal de stamper weg.
  2. Courgette (hangt van de lengte) kan je in 3/4 delen snijden. Ik heb ze in 4 stukken gesneden.
  3. Verwijder daarna de binnenkant van de courgette, er moet wel een laagje aan de randjes overblijven zodat de vulling er niet uitvalt straks.
  4. Was daarna de rijst heel goed en doe het in een kommetje.
  5. Snij vervolgens 1 ui, tomaat, peper en peterselie heel fijn.
  6. Voeg dit toe in aan de rijst met gehakt, tomatenpuree, peperpuree, zout, zwarte peper, chillivlokken en een flinke scheut zonnebloemolie. Meng dit goed door.
  7. Vul de courgette met de vulling. Vul hem niet helemaal, want anders komt dat niet goed tijdens het koken. Doe er een halve cherrytomaatje op en stop het in een pan. Als je klaar bent doe je een bord op de courgettes. De courgettes moeten alleen geen ruimte hebben om te bewegen. Is je pan niet helemaal vol? Geen probleem, voeg er aardappelen aan toe. Die kun je eventueel ook vullen.
  8. Doe in een kommetje de tomatenpuree en klein beetje water met zout en roer dit goed door, voeg vervolgens 2 glazen warm water eraan toe. Het pannetje moet voor de helft gevuld zijn! Dus het kan zijn dat je meer/minder water moet toevoegen. Tijdens het koken hou je dit ook regelmatig bij, als er te weinig water is brand het aan! Je kan er beetje bij beetje water aan toevoegen. Laat het koken op de laagste stand voor ongeveer 45 minuten. Serveer met yoghurt, eetsmakelijk!

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw gevulde courgette met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*