Dille kaas mini pogaca/koekjes

Dille kaas mini pogaca/koekjes

Zijn het nou koekjes of pogaca? Eerlijk gezegd kom ik er ook niet uit. Het is net geen pogaca en net geen koekje, het ligt er echt tussen in. Super simpel om te maken en heerlijk voor bij de thee. Weet je niet wat je voor visite kunt maken? Probeer dan zeker dit recept uit!

Ingrediënten

  • 5 (water)glazen bloem
  • 125 gram (ongezouten) roomboter
  • 3/4 (water)glas zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 (water)glas Turkse yoghurt
  • 1 blokje witte kaas of feta
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • halve bos dille
  • nigellazaad en/of sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een pannetje. Doe dit als allereerst, zodat het goed kan afkoelen. Voeg nooit warme roomboter toe aan ongebakken eieren. Laat het goed afkoelen en begin dan pas met het kneden van het deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de dille fijn. Gebruik geen takjes in dit recept, alleen de zachte stukken.
  4. Meng de bloem met bakpoeder.
  5. Klop de eieren los. Zet 1 eigeel apart, hiermee worden de koekjes ingesmeerd. Voor het deeg gebruik je dus: 2 eiwit + 1 eigeel.
  6. Meng de eieren (2 eiwit + 1 eigeel) met, zonnebloemolie, zout, yoghurt en afgekoelde roomboter in een kom.
  7. Voeg tijdens het kneden beetje bij beetje bloem toe aan het vloeibare gedeelte.
  8. Zodra het deeg alle bloem heeft opgenomen voeg je de fijngesneden dille eraan toe samen met de kaas in kleine stukken.
  9. Kneed tot een samenhang.
  10. Het mooie van dit recept is, dat je niet hoeft te wachten. Je kan gelijk beginnen met het maken van de broodjes/koekjes. Maak er platte koekjes van of geef een andere vorm. Eigen keus.
  11. Besmeer met eigeel.
  12. Bestrooi met nigellazaad.
  13. Doe in de oven op 180 graden voor 30 minuten. Eetsmakelijk!!

Bekijk ook mijn videoop Youtube

Vergeet je niet jouw dille kaas pogaca/koekjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*