Bladerdeegbakjes met gehakt en champignon

Bladerdeegbakjes met gehakt en champignon

Ingrediënten

  • 200 gram gehakt
  • 5 grote champignons
  • 1 tomaat
  • 1 middelgrote ui
  • handjevol peterselie
  • 1 groene Turkse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 10 vellen bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout
  • halve eetlepel peperpuree

Bereidingswijze

Voor dit recept heb je geen uitsteekvormpjes nodig. Ik gebruikte een dessertglas en een waterglas hiervoor. Ik gebruikte een dessertglas en een waterglas hiervoor

 

  1. Leg twee vellen naast elkaar en maak in beide vellen een vormpje. In 1 vormpje maak je nog een vormpje om de rand mee te beleggen.
  2. Smeer de bodem in met eiwit en leg het randje erop.
  3. Prik met behulp van een vork een aantal gaten in de bodem. Herhaal bij alle vellen. Smeer de randjes in met eigeel en stop in de oven op 175 graden totdat het gebakken is.Gebruik ook de overige rondjes, wees creatief. Snij desnoods zelf randjes uit voor kleinere rondjes.
  4. Snij de ui, peper, peterselie, tomaten en knoflook fijn. Snij de champignons in plakken.
  5. Zet een pan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui en peper eraan toe. Als dit zacht is geworden voeg je het gehakt eraan toe. Goed roeren en zodra het gehakt gaar is voeg je de champignons en knoflook eraan toe. Na 3 minuten voeg je de tomaten en tomatenpuree aan toe samen met de kruiden en roer je het goed door.
  6. Haal van het vuur en voeg de peterselie eraan toe.
  7. Vul de bladerdeegbakjes met het gehaktvulling. Strooi er eventueel stukjes lentui over. Serveer met Turkse yoghurt! Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw bladerdeegbakjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*