Ingrediënten
(voor 21 stuks)voor gehaktvulling:
- 300 gram gehakt
- 21 vellen yufka (zie hieronder foto van verpakking)
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 Turkse groene peper
- 1/4 rode paprika
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 0,5 eetlepel peperpuree
- handjevol peterselie
- 2 theelepels chillivlokken
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout naar smaak
Voor erop en erin:
- 1 tomaat
- 1 Turkse groene peper
- 1 ei
- 50 ml zonnebloemolie
- 100 ml melk
Yufka is te koop in alle Turkse winkels. Verschillende verpakkingen en hoeveelheden. Ik gebruikte onderstaande yufka.
Bereidingswijze
- Snij de ui, peper en peterselie klein en fijn. Rasp de tomaten. Snij de paprika in stukken.
- Verwarm in een pan een scheutje olijfolie. Voeg de fijngesneden ui en peper eraan toe.
- Zodra de uien en pepers gaar zijn voeg je het gehakt eraan toe. Roer tot een geheel.
- Wanneer het gehakt gaar is voeg je de paprika, tomaten met tomaten- en peperpuree eraan toe. Roer goed door.
- Voeg de kruiden met zout eraan toe. Meer/minder kruiden naar smaak kan en mag altijd! Zet op een middelhoogvuur voor 5 minuten.
- Haal van het vuur en voeg de peterselie eraan toe. Roer goed door en laat afkoelen.
- Voeg melk en zonnebloemolie toe aan een kom.
- Pak 1 vel yufka, verdeel het melkmengsel over alle delen, de randen mogen absoluut niet droog blijven. Verdeel 1,5 eetlepel van gehaktvulling en rol op. Vouw de zijkanten naar binnen, vouw de onderkant over de vulling en rol op. Dit hoeft NIET strak! Leg op een ovenschaal en herhaal met overige vellen.
- Klop 1 ei los en smeer over alle gevulde yufkas. Snij de yufka van boven open, niet zover gaan dat je de randen meeneemt. Leg in elke yufka een gesneden tomaat met gesneden peper.
- Doe in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15/20 minuten. Eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BHZhI0rjAvP/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw gevulde yufka met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Mijn favo nieuwe website!!
Heerlijk! Maak je beide kanten van de yufka nat met het melkmengsel?
Hi Selma,
Nee, dat is niet nodig. De yufka moet je nog kunnen rollen, zodra je ze rolt raakt het melkmengsel ook die overige droge plekken. Zie mijn video!
Groetjes,
Zarife