Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 eieren
- zonnebloem olie om in te bakken
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout naar smaak.
Yoghurtsaus:
- 150 ml volle yoghurt
- 2 dessertlepels mayonaise
- 5 takjes verse dille
- 1 dessertlepel citroensap
- 1 groot teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Kook ze gaar. Niet te lang laten koken ze moeten nog wel een bite hebben.
- Klop de eieren los en voeg de kruiden eraan toe.
- Warm een flinke (!) scheut zonnebloemolie.
- Rol de bloemkool door ei en bak in olie.
- Pers voor het sausje de knoflook en voeg alles bij elkaar en roer tot een geheel. Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
- Doe het sausje over de gebakken bloemkool of ernaast. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw gebakken bloemkool met de hashtag #zartointhekitchen te delen?