Gebakken bloemkool met een yoghurtsausje

Gebakken bloemkool met een yoghurtsausje

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • zonnebloem olie om in te bakken
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout naar smaak.

Yoghurtsaus:

  • 150 ml volle yoghurt
  • 2 dessertlepels mayonaise
  • 5 takjes verse dille
  • 1 dessertlepel citroensap
  • 1 groot teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Kook ze gaar. Niet te lang laten koken ze moeten nog wel een bite hebben.
  2. Klop de eieren los en voeg de kruiden eraan toe.
  3. Warm een flinke (!) scheut zonnebloemolie.
  4. Rol de bloemkool door ei en bak in olie.
  5. Pers voor het sausje de knoflook en voeg alles bij elkaar en roer tot een geheel. Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
  6. Doe het sausje over de gebakken bloemkool of ernaast. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw gebakken bloemkool met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*