Ingrediënten
- 200 gram meel
- 1 (water)glas suiker
- 0,5 (water)glas zonnebloemolie
- 2 theelepels bakpoeder
- mespuntje zout
- 3 eieren (maat L)
- citroenrasp van 1 citroen
- 1 theelepel vanille aroma
- 125 gram framboos (25 frambozen)
- 170 ml Turkse yoghurt
Ingrediënten voor glazuur
- 1,5 eetlepel citroensap
- 75 gram poedersuiker
Bereidingswijze
- Mix de yoghurt, zonnebloemolie, suiker, eieren en vanillearoma in een kom tot een geheel.
- Voeg daarna de citroenrasp eraan toe.
- Meng in een andere kom/bord meel met zout en de bakpoeder. Voeg dit toe aan het natte mengsel en mix dit tot een geheel.
- Meng de frambozen met 1 eetlepel bloem heel voorzichtig en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Doe ze er 1 voor 1 bij.
- Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm (25 cm).
- Doe het in de oven voor 55 minuten op 175 graden.Laat eerst afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt. Maak daarna het glazuur klaar.
- Doe de poedersuiker met de citroensap in een kommetje en roer dit goed door. Verdeel over de cake en versier met framboos en amandelschaafjes.
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BGeKgneqt77/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw framboos limoen yoghurt cake met de hashtag #zartointhekitchen te delen?