Fellah köftesi (bulgur balletjes)

Fellah köftesi (bulgur balletjes)

Een super simpel, vullend, vega en gezond recept! Ja, je ziet het goed.. het is gemaakt van bulgur! Heerlijk! Wil je weten hoe ik dit maak? Lees dan gauw mee!

Ingrediënten

voor de bulgur balletjes:

  • 2 (water)glazen* bulgur (kisirlik bulgur OF esmer cigköftelik bulgur)
  • 1 (water)glas* griesmeel
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 4 eetlepels meel
  • 2 eetlepels peperpuree
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel komijnpoeder

Voor het tomatensausje:

  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes vol peterselie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Eventueel: 2 tomaten OF halve blik gepelde tomaten
*Voor dit recept heb ik een waterglas van 200 ml gebruikt

Bereidingswijze

  1. Schenk de bulgur in een grote kom en schenk 2 glazen gekookt water erin. Laat afkoelen.
  2. Rasp de ui.
  3. Als het water is ingetrokken kan je bovenstaande ingrediënten (voor de bulgur balletjes) eraan toevoegen. Kneed dit heel goed. Je kan altijd meer/minder kruiden eraan toevoegen, dit hangt af van jouw eigen smaak. Vergeet niet, dat er nog een sausje overheen komt, dat heerst meer en geeft het uiteindelijk smaakje.
  4. Maak kleine balletjes en geef het een knoopjes vorm. Duw er met je pink een klein gaatje in. Doe dit met de rest van de bulgur.
  5. Zet een pan met water op de kook en voeg de bulgur balletjes eraan toe (pas als het water gekookt is!). Zodra de balletjes boven het water uitsteken zijn ze gekookt.
  6. Voor het sausje rasp je 2 knoflook teentjes en snijd je de peterselie fijn. Verhit een pan met olijfolie en voeg hier de tomatenpuree en de overige ingrediënten aan toe (eventueel halve blik gepelde tomaten OF 2 geraspte tomaten). Voeg er als laatst een halve glas water aan toe en roer dit goed door. Zet het voor ongeveer 3 minuten op laag vuur.
  7. Zeef de bulgurballetjes als ze gekookt zijn. Voeg toe aan een plat bord, schenk het tomatensausje eroverheen en strooi er wat peterselie overheen OF voeg de bulgur balletjes toe aan het sausje meng met elkaar en serveer met peterselie. Eetsmakelijk!

 

Bekijk ook mijn korte (15 sec.)[button link=”https://www.instagram.com/p/BAJ4JnRqt3A/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]

Vergeet je niet jouw bulgur balletjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*