Easy beyti kebabi

Easy beyti kebabi

Ingrediënten

Voor 4 personen:
Gehaktvulling:

  • 500 gram runder gehakt
  • 2 uitjes
  • 2 groene Turkse pepers (sivri biber)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 handjevol peterselie
  • 1 volle eetlepel peperpuree
  • 2 theelepels komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 eetlepel chillivlokken
  • zout naar smaak

Overige ingrediënten:

  • 1 pak (sac) yufka* dit kan je ook zelf maken, klik hier voor het recept 
  • 5 eetlepels melk
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels roomboter & zonnebloemolie (om in te smeren)
  • Eventueel zout naar smaak

*yufka van het merk ”Yufka Mamülleri” (rode verpakking), te koop bij de Turkse supermarkt

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn in kleine stukken & snijd de groene peper en peterselie heel fijn. Rasp de knoflook.
  2. Vervolgens meng je alle bovenstaande ingrediënten voor de gehaktvulling met elkaar tot een geheel (voeg minder/meer kruiden toe naar smaak).
  3. Maak er daarna lange ‘köftes’ van, zie onderstaande afbeelding.
  4. Gril de köftes/kebab OF bak het in olie. Gebruik wel weinig olie. Het gehakt hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het zal hierna de oven in gaan.
  5. Meng in een kommetje melk, water en zonnebloemolie tot een geheel. Hier ga je de yufka mee insmeren.
  6. Snijd de yufka door het midden. Je gebruikt per rol 1 helft.
  7. Vouw de zijkanten (links, rechts, boven en onder) 5 cm naar binnen.
  8. Smeer het mengsel d.m.v. een kwastje erop, laat geen kale plekken achter. Anders eet je straks beton beyti kebabi 🙂
  9. Verdeel de köfte onderaan en rol het op. Snijd in stukken en doe het op een ovenschaal. Herhaal tot je klaar bent.
  10. Smeer de beyti in met een mengsel van zonnebloemolie en roomboter. Doe het daarna in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 á 15 minuten. Houd dit zelf even goed in de gaten, yufka moet niet te hard worden. Maar wel een kleurtje krijgen.
  11. Terwijl de beyti in de oven is: smelt de boter in een klein pannetje en voeg er tomatenpuree aan toe, indien nodig ook een beetje gekookt water (als het niet waterig wordt). Daarna kun je er zout naar smaak aan toevoegen.
  12. Je perst/raspt de knoflook en voeg dit aan de yoghurt toe. Meng tot een geheel.
  13. Als de beyti uit de oven is, kan je beginnen met serveren. Tip: eet dit gelijk op. Veel lekkerder!
    Verdeel de stukjes beyti over een bord, doe daarover het tomatensausje en serveer met yoghurt. Nog een tip: gril tomaten en groene Turkse pepers voor ernaast! Eetsmakelijk!!

Vergeet je niet jouw easy beyti kebabi met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*