Ik hou het kort: te lekker! Probeer het zelf en je zult me gelijk geven! Vooral dat koriandersausje…. hemels!
Ingrediënten
voor 2 personen:- 2 stuks verse dorade
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 laurierbladeren
- 5 cherrytomaten
- half handje koriander
- 3 theelepels chillivlokken
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel nootmuskaat
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2,5 dessertlepel azijn
- halve citroen
- zeezout naar smaak
- 200 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Maak de dorade eerst schoon. Was de binnen en buitenkant grondig met koud water. De visboer doet het overige werk! Thuis hoef je alleen goed te wassen.
- Maak de marinade in een groot bord klaar door 1,5 eetlepel chillivlokken, zwarte peper, paprikapoeder, nootmuskaat en 100 ml olijfolie te mengen.
- Voeg de dorade toe aan de marinade, en smeer ook de binnenkant van de dorade in.
- Leg in een ovenschaal of bakplaat (bedekt met bakpapier) de uien en daarover de dorade.
- Snij de citroenen in plakken. Stop 2 citroenplakken en 2 laurierbladeren in de dorade.
- Plet de knoflook met je mes en snijd in grove stukken.
- Maak een kruisje in de huid van de dorade en strooi daarover de grof gesneden knoflook.
- Verdeel de cherrytomaten over de bakplaat/ovenschaal.
- Voeg zeezout naar smaak toe.
- Doe in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20/30 minuten.
- Maak het koriandersausje klaar. Snij de koriander fijn en rasp de knoflook. Doe in een kommetje, voeg 100 ml olijfolie, azijn, zout en 1,5 eetlepel chillivlokken eraan toe.
- Serveer met groente en frisse salade. Eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BH9hQ_VjtAA/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw dorade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Ik heb deze dorade vandaag gemaakt en het was heeeeerlijk!! Bedankt voor het recept!!
Hoi Malika,
Ben blij dat het gesmaakt heeft! Dank voor het uitproberen!
Groetjes,
Zarife