Ingrediënten
Voor circa 20 stuks:- 150 ml lauwe melk
- 25 ml lauw water
- half pakje verse bakkersgist
- snufje zout
- 60 gr suiker
- 40 gr gesmolten roomboter
- 1 ei
- 1 pakje vanille suiker
- 375 gr meel
Bereidingswijze
- Doe de melk, water, gist, roomboter, ei en suiker in een kommetje en roer dit goed met elkaar. Daarna voeg je zout, meel en vanille suiker eraan toe en begin je het te kneden. Vervolgens bedek je het kommetje en laat je het rijzen voor 20 minuten.
- Strooi je zowel over de rol als onder de rol een beetje meel, zodat het niet plakt. Met een deegroller rol je het uit tot een dikte van 1,5 cm. Daarna maak je er met behulp van een glas figuurtjes in. Voor het rondje in het midden gebruik je een dop van een fles. Laat rijzen voor 15 minuten op een vel bakpapier.
- Bak de donuts in een wokpan. Eerst zet je de olie op hoog vuur en tijdens het bakken op de middelste stand (zodat ook de binnenkant gebakken wordt). Je laat de donuts afkoelen en zijn ready om te versieren! (Pas op: de donuts niet in de koelkast bewaren, maar buiten de koelkast)
Vergeet je niet jouw donuts met de hashtag #zartointhekitchen te delen?