Ingrediënten
Ingrediënten topping:
- 200 ml slagroom
- 200 gr melk chocolade
- 50 gram pure chocolade
- 2 eetlepels Nutella
Ingrediënten cupcake:
- 1 ei
- 100 gram suiker
- 100 ml zonnebloemolie
- halve (water)glas melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- halve eetlepel bakpoeder
- 1 pakje vanille suiker
- 1 (water)glas meel
Bereidingswijze
- Verwarm de slagroom in een pan. Zodra de slagroom gekookt is haal je de pan van het vuur. Schenk in een kom.
- Voeg hier de chocolade aan toe en roer dit goed door, voeg als laatst de Nutella eraan toe. Zet het kommetje in de vriezer en meng het om de 2 minuten door tot het hard is. Als het hard is haal je het uit de vriezer.
- Mix de eieren en suiker tot schuim.
- Schenk de melk en olie erbij en roer dit goed door.
- Voeg vervolgens het meel, cacaopoeder, vanillesuiker en bakpoeder eraan toe en mix dit tot een geheel.
- Schenk in bakvormpjes en bak ze op 170 graden in de oven.
- Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je met behulp van een spuitzak de cupcakes versieren met de topping. Done!
Vergeet je niet jouw cupcakes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Pingback: Mini cupcakes | zartointhekitchen