Cupcakes met chocolade topping

Cupcakes met chocolade topping

Ingrediënten

Ingrediënten topping:

  • 200 ml slagroom
  • 200 gr melk chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels Nutella

Ingrediënten cupcake:

  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • halve (water)glas melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • halve eetlepel bakpoeder
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 (water)glas meel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de slagroom in een pan. Zodra de slagroom gekookt is haal je de pan van het vuur. Schenk in een kom.
  2. Voeg hier de chocolade aan toe en roer dit goed door, voeg als laatst de Nutella eraan toe. Zet het kommetje in de vriezer en meng het om de 2 minuten door tot het hard is. Als het hard is haal je het uit de vriezer.
  3. Mix de eieren en suiker tot schuim.
  4. Schenk de melk en olie erbij en roer dit goed door.
  5. Voeg vervolgens het meel, cacaopoeder, vanillesuiker en bakpoeder eraan toe en mix dit tot een geheel.
  6. Schenk in bakvormpjes en bak ze op 170 graden in de oven.
  7. Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je met behulp van een spuitzak de cupcakes versieren met de topping. Done!

Vergeet je niet jouw cupcakes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

No Comments

  1. Pingback: Mini cupcakes  | zartointhekitchen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*