Ik denk dat dit toetje mijn favoriet is geworden! Ik ben gek op koffie, hazelnoot en chocolade. Dit toetje is dus 3 in 1 voor mij! Super makkelijk om te maken en te lekker. Lees gauw hieronder hoe ik het maak en bekijk ook mijn filmpje op Youtube.
Ingrediënten
voor 4 grote ijsschalen of 6 kleine glazen:- 1 pakje café Noir koekjes van Verkade
- 3/4 (water)glas hazelnoot
- 200 gram melkchocolade
- 200 ml slagroom
- 700 ml volle melk
- 5 eetlepels honing
- 3 eetlepels Maizena
- 4 volle eetlepels cacaopoeder
- 4 espresso sticks van Nescafé
- 1 pakje vanillesuiker
Voor erop:
- overgebleven kruimels
- amandel schaafjes
Bereidingswijze
- Maal de hazelnoten en koekjes fijn. Doe in een kom en mix met elkaar. Zet vervolgens aan de kant.
- Schenk de melk in een diepe pan. Voeg de Maizena, cacaopoeder en espresso sticks eraan toe. Mix dit tot een geheel tot het blijft schuimen. Zet dan pas op het vuur.
- Zet de pan op middelhoog vuur en roer goed door.
- Voeg na 3 minuten de slagroom eraan toe en blijf doorroeren tot het dik wordt.
- Zodra er bubbeltjes ontstaan voeg je de honing eraan toe en blijf je doorroeren. (Zet het vuurtje op laagste stand)
- Voeg dan de chocolade eraan toe en roer door.
- Als het goed is begint het nu te koken. Zet het vuur uit en voeg als laatste het zakje vanillesuiker eraan toe. Roer tot een geheel en haal van het vuur af.
- Je schenkt de supangle mengsel warm in schaaltjes, blijf dit wel roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
- Doe eerst een laagje supangle, dan hazelnoten/kruimels en daarover weer een laagje supangle. Herhaal bij de rest.
- Doe in de koelkast voor 4/5 uur (of een nachtje) en genieten maar!
Bekijk ook mijn [button link=”https://youtu.be/9FR1294J5qM” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button] op Youtube
Vergeet je niet jouw coffee supangle met hazelnoten met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Hoi zarife kan je met dit recept ook ook een taart ervan maken? En kan ik de verkade noir koekjes in andere koekjes vervangen want daar zit namelijk varkens gelatine in helaas..?
Hoi Aaliyah,
Hier kun je geen taart van maken, daar is het niet stevig genoeg voor.
In de Café Noir koekjes van Verkade wordt juist geen varkensgelatine in verwerkt. Zie deze link voor ingrediënten: http://www.verkade.nl/producten/koekjes-en-beschuit/cafe-noir-original/
Juist met alle andere merken moet je oppassen, want daar zit varkens/runder gelatine in. Om op je vraag terug te komen: je kan de koekjes zeer zeker vervangen!
Groetjes,
Zarife