Dit was echt te lekker! Als je van chocolademousse houdt MOET je dit recept gewoon uitproberen. Het is overigens simpel en er gaat niet heel veel in!
Ingrediënten
Voor 12 stuks- 1 pak Oreo (15 koekjes)
- 125 gram roomboter
- 90 gram pure chocolade
- 90 gram melk chocolade
- 1 eigeel
- 60 ml volle melk
- 200 ml verse slagroom
- 12 stuks aardbei
Bereidingswijze
- Haal eerst de oreo-koekjes voorzichtig uit elkaar. De witte vulling gebruik je voor later.
- De koekjes stop je in een keukenmachine en mix je heel fijn.
- Smelt 55 gram boter in een pannetje en voeg dit toe aan de koekjes. Roer dit goed door!
- Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Vul de bakvormpjes met de koekjes. Per bakvormpje gebruik je 1 eetlepel. Met de achterkant van je lepel maak je het fijn en plat.
- Smelt de chocolade met melk en (70 gram) roomboter op au bain-marie manier. Als het begint te smelten voeg je het witte gedeelde van de oreo eraan toe met het eigeel. Roer heel goed door! Haal van het vuur af als het gesmolten is. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom tot een stevig geheel.
- Voeg dit toe aan het chocolademengsel en roer het goed door.
- Vul de bakvormpjes met het chocolademengsel.
- Zet in de koelkast voor 3 uur. Verwijder de bakvormpjes en versier de bovenkant met aardbei. Enjoy!!
Bekijk ook mijn [button link=”https://instagram.com/p/BFyaGMJKt3L/” size=”small” icon=”inbox” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw chocolade oreo mousse met de hashtag #zartointhekitchen te delen?