Chocolade muffins met Nutella

Chocolade muffins met Nutella

Ingrediënten

voor circa 16 stuks:

  • 200 gram Blue Band Cake & Koekjes, met roombotersmaak
  • 120 gram chocolade (100 gram mokka + 20 gram pure chocolade)
  • 300 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram bloem
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • mespunt zout
  • Nutella
  • muffinbakvorm voor 12 muffins en papieren muffincups

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet de papieren muffincups in de muffinbakvorm. Vervolgens hak je de chocolade in stukjes of gebruik chocoladedruppels.
  2. Klop met de mixer de suiker, vanillesuiker en de Blue Band cake & koekjes (kamertemperatuur) lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren er een voor een aan toe. Klop telkens goed door.
  3. Zeef de bloem met het cacaopoeder, de bakpoeder en zout boven de kom en spatel het met de gehakte chocolade door het eimengsel. Vul de muffincups ermee.
  4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven voor 20 minuten gaar. Om te kijken of de muffins gaar zijn kun je er een satéstokje insteken, als het er droog uitkomt, is de muffin gaar.
  5. Als de muffins zijn afgekoeld snij je de bovenkant open en doe je er een lepel Nutella in. Maak de muffin weer dicht en strooi er poedersuiker overheen.

Vergeet je niet jouw muffins met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*