Chicken wings

Chicken wings

I LOVE CHICKEN! Ik ben vast niet de enige! Hierbij deel ik dan ook mijn recept van chicken wings! Je kunt er eventueel ook aardappelen of groente bij doen, kruid dit wel apart. In dit recept vertel ik alleen hoe ik de kip marineer.

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 4 eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
  • 1 eetlepel peperpuree
  • 1,5 theelepel komijn
  • 0,5 eetlepel gedroogde tijm
  • 0,5 eetlepel chillivlokken
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve glas zonnebloem/olijfolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voeg eerst de olie toe aan een kommetje, dan de peperpuree. Mix dit samen.
  2. Voeg daarna bovenstaande kruiden toe pers/rasp de knoflook. Je kan altijd nog meer/minder kruiden eraan toevoegen, ieder zijn eigen smaak.
  3. Voeg daarna de (gewassen) kippenvleugels eraan toe. Doe dit niet in een keer maar stuk voor stuk.
  4. Stop het in de koelkast en laat de kruiden lekker intrekken voor 2 uur.
  5. Doe de kippenvleugels in de oven op 180/200 graden, grillstand. Hou zelf in de gaten wanneer ze krokant/gaar worden, duurt meestal een uur. Elke oven verschilt hierin.


Vergeet je niet jouw chicken wings met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*