Cacik

Cacik

Zoals jullie al weten staat deze week in het thema van salades & tapenade! Op dag drie staat deze frisse cacik tapenade op het menu.

Ingrediënten

  • 500 gram Turkse yoghurt
  • halve komkommer
  • 1 groot teentje knoflook
  • 1 eetlepel chillivlokken
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de yoghurt in een zeef. Hou de zeef boven een kom, zodat het water in de kom valt. Stop in de koelkast voor een halfuur en laat al het water uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukken. Rasp de knoflook.
  3. Haal de yoghurt uit de koelkast en roer goed door met een lepel en druk tegen de zeef aan zodat de overige resten nog uitlekken.
  4. Meng de yoghurt met komkommer, knoflook en zout.
  5. Schep de cacik in een schaal. Strooi de chillivlokken en gedroogde munt eroverheen met een klein beetje olijfolie. Meer of minder kruiden mag en kan altijd naar smaak. Geniet ervan!

Vergeet je niet jouw cacik met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Hoi hoi,

    Even een vraagje…welke turkse yoghurt gebruik jij voor cacik? Er zijn er namelijk tig soorten bij de turkse winkel haha?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*