Broccoli cheese balletjes

Broccoli cheese balletjes

Er zijn twee soorten kids:
1. eet wel groente
2. eet geen groente

Yes, I know het kost je heel veel moeite. Misschien moet je groente op een leuke manier serveren. Of groente gewoon in een fancy jasje stoppen. Of je probeert dit receptje uit.. lees gauw mee!

IngrediΓ«nten

  • 3 kleine (vastkokende) aardappelen
  • 8 grote roosjes broccoli
  • 1 rode ui
  • 1,5 (water)glas breadcrumbs
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chillivlokken
  • halve theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 ei
  • geraspte kaas
  • zout naar smaak
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook/stoom de aardappelen en broccoli tot ze gaar zijn.
  2. Snijd de ui in kleine blokjes en bak ze in een pannetje tot ze zacht zijn. Laat afkoelen
  3. Stamp de gekookte aardappelen en broccoli tot een puree, voeg de gebakken ui eraan toe.
  4. Voeg de paprikapoeder, zwarte peper, chillivlokken en zout eraan toe en meng tot een geheel. Gebruik meer/minder kruiden naar smaak!
  5. Voeg er kaas naar smaak aan toe, niet teveel anders overheerst het de smaak. Natuurlijk hangt dit ook af van welke kaas en welk merk je gebruikt. Dit bepaalt echt de smaak van dit hapje. Meng tot een geheel.
  6. Mix de breadcrumbs met knoflookpoeder en cayennepeper (dit kan je eventueel weglaten.) Gebruik meer/minder kruiden naar smaak!
  7. Klop een eitje los. En doe wat van de geraspte kaas in een kommetje.
  8. Als het geheel is afgekoeld begin je met vormpjes maken. Maak eerst een plat dun koekje, doe er een beetje kaas bij en maak er een bal van. Eerst rol je de balletjes in ei en daarna in breadcrumbs.
  9. Spuit er olijfolie over.
  10. Doe in een voorverwarmde op 200 graden voor ongeveer 25/30 minuten. Tot de bovenkant goudbruin oogt.
  11. Kies een willekeurig sausje uit, ik heb natuurlijk voor sambal gekozen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw broccoli cheese balletjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

One Comment

  1. Wat een heerlijke manier om groenten te verwerken! Volgens mij heb ik ook nooit eerder broccoli gezien in een echt ‘hapje’. Ze lijken me echt super lekker.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*