Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem- 3/4 Bastogne koekjes uit 1 pak
- 3,5 eetlepels boter
Ingrediënten mengsel:
- 250 gram roomkaas
- 120 gram suiker
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel vanille aroma
- 2 handjes vol blauwe bessen (verse of ingevroren)
Ingrediënten voor de chocolade:
- 500 gram melk chocolade
- 100 gram witte chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de koekjes in de mixer en maal ze heel fijn, daarna smelt je de roomboter in een pannetje, Zodra dit gesmolten is voeg je dit toe aan de fijn gemalen koekjes, even goed roeren.
- Schenk het in een schaal (20×20). Met de achterkant van je lepel maak je het fijn en plat. Zet dit in de koelkast zodat het hard wordt.
- Klop de roomkaas en suiker tot een glad mengsel. Klop ei, melk, citroensap en vanille er door. Schep het vervolgens over de Bastogne bodem. Voeg ook de blauwe bessen eraan toe.
- Bak de taart voor ongeveer 25 á 30 minuten.
- Laat hem afkoelen en zet het daarna in de koelkast (een nachtje).
- Snij de volgende dag de cheesecake in kleine stukken.
- Laat de chocolade smelten, au bain-marie manier, met een kom boven een grote kookpan. Zodra het gesmolten is rol je de stukken cheesecake erdoorheen en laat je het hard worden.
- Vervolgens smelt je de witte chocolade en versier je de bovenkant ermee. Wacht nog even tot de chocolade weer ”koud” en hard is.
Vergeet je niet jouw cheesecake bites met de hashtag #zartointhekitchen te delen?