Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 5 eetlepels Turkse yoghurt
- 1 eetlepel komijn
- 2 eetlepels kerrie
- 2 theelepels chillivlokken (pulbiber)
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels paprika poeder
- 2 teentjes knoflook
- halve citroen sap
- citroenrasp van 1 citroen
- een handje muntbladeren
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Maak de bloemkool schoon door de groene blaadjes te verwijderen.
- Zet een grote pan klaar en kook het water. alvast Als het water gekookt is dan kan je de bloemkool laten koken voor 10/15 minuten. Controleer zelf even door te prikken in de bloemkool.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Voeg bovenstaande ingrediënten allemaal toe in een kommetje en roer het in een geheel. Zodra de bloemkool gekookt is, laat je dit even afkoelen.
- Als de bloemkool afgekoeld is zet je de bloemkool op een ovenschaal en smeer je de bloemkool in met het sausje. Vervolgens doe je het in de oven voor 35 minuten.
- Serveer met munt erop. Eet dit samen met een lekker stukje zalm en yoghurt erbij. Tadam! Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw bloemkool met de hashtag #zartointhekitchen te delen?