Ingrediënten
Voor 4 personen:Gehaktvulling:
- 500 gram runder gehakt
- 2 uitjes
- 1 groene Turkse peper (sivri biber)
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 handjevol peterselie
- 1 eetlepel peperpuree
- 2 theelepels komijn
- 1 groot teentje knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 eetlepel chillivlokken
- zout naar smaak
Overige ingrediënten:
- verse yufka (Turkse deeg) – dit kan je ook zelf maken, klik [button link=”http://www.zartointhekitchen.nl/deegwaren/yufka-homemade-wraps/” size=”small” window=”yes”]hier[/button] voor het recept
- 2 eetlepels roomboter
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 250 gram Turkse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- zout naar smaak (hoeft niet, mag wel)
Bereidingswijze
- Rasp de uien met de knoflook en snij de groene peper en peterselie heel fijn.
- Vervolgens meng je alle bovenstaande ingrediënten met elkaar tot een geheel.
- Maak daarna lange repen van het gehakt.
- Gril de kebab of bak het in olie. Ik raad dan wel aan om weinig olie te gebruiken.
- Smelt de boter in een klein pannetje en voeg de tomatenpuree eraan toe, indien nodig ook een beetje water (als het niet waterig wordt). Daarna kun je er zout aan toevoegen.
- Je perst/raspt de knoflook en voeg dit aan de yoghurt toe.
- Als de köfte gaar is kun je beginnen met serveren. Pak een yufka en doe de köfte erin en rol dit op. Ik snij het altijd in stukjes, maar dat hoeft niet. Doe daarover het tomatensausje en serveer met yoghurt.Tip: gril tomaten en groene Turkse pepers voor ernaast! Eetsmakelijk!!
Vergeet je niet jouw beyti kebabi met de hashtag #zartointhekitchen te delen?