Ik ben dol op appeltaart! Jij ook? Dan moet je dit recept zeker proberen!
Ingrediënten
vorm van 24 cm:- 200 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 8 gram vanillesuiker
- snufje zout
- 1 zoetzure appels
- 75 gram kristalsuiker
- 3 theelepels kaneel
- handjevol walnoten
- handjevol rozijnen
- 1,5 eetlepel paneermeel
Bereidingswijze
- Klop het ei los verdeel in twee delen. Het eiwit is voor het deeg, het eigeel voor het bestrijken.
- Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
- Schil de appels en snij in blokjes.
- Doe de appels in een kom en doe de suiker, kaneel, walnoten en rozijnen erbij.
- Meng vervolgens boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, half ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 2 delen, 1 grote en 1 kleine.
- Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. De paneermeel neemt het vocht van de appels op.
- Doe daarna de appels in de vorm.
- Rol het laatste deel deeg uit tot een dunne lap en snij stroken. Leg de stroken op de appeltaart. Gebruik als laatst het eigeel om de stroken in te smeren.
- Doe het in de oven voor 1 uur op 180 graden. Laat de taart eerst afkoelen voordat je de ring verwijderd! Enjoy!
Vergeet je niet jouw appeltaart met de hashtag #zartointhekitchen te delen?