Geloof me, dit is echt de lekkerste appelkruimeltaart! Zeker het proberen waard! Ook nog heel makkelijk om te maken, nadat je dit thuis geprobeerd hebt zul je nooit meer appelkruimeltaart buiten eten!
Ingrediënten
- 3/4 (water)glas poedersuiker
- 500 gram bloem
- 0,5 Turkse thee glas zonnebloemolie (ongeveer 50 dl)
- 1 ei
- 125 gram roomboter (ongezouten)
- 1 pakje bakpoeder
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 grote appels
- 2 eetlepels kaneel
- 2 handjesvol walnoten
- 2 eetlepels kristalsuiker
Bereidingswijze
- Meng de boter, ei, vanillesuiker, bakpoeder, olie, poedersuiker tot een geheel en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Zorg ervoor dat de deeg niet blijft plakken aan je vingers. Als het deeg wel plakt gebruik dan meer bloem.
- Als je klaar bent met het kneden van het deeg dan verdeel je het in 2 stukken. Met het ene deel bedek je de bodem van je bakvorm (quichevorm) en het andere deel gebruik je voor de bovenkant. Je stopt de ene helft in de vriezer.
- Vet de bodem in met boter.
- Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes OF rasp de appels op een grove rasp.
- Doe de appels in een pannetje en doe de kaneel, suiker en walnoten erbij. Bak in 5 minuten en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zodra je appelmengsel is afgekoeld kan je beginnen met het bedekken van je bodem. Daarna doe je de appels in de vorm.
- Rasp het overgebleven deeg (uit de vriezer) en strooi het over de appels. Doe het in de oven voor ongeveer 25/30 minuten op 180 graden. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw appelkruimeltaart met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Beste zarto,
Ik wil nu je taart gaan maken en heb alle ingredienten staan. Er staat bakpoeder in je ingredientenlijst maar niet tussen je stappen. Hoort deze er wel bij???
Oops laat maar!!
Ik vraag me wel af, je hebt bij alle glazen turkse thee glazen genoemd. Alleen bij de bloem noem je het glazen. Bedoel je daarmee gewone theeglazen of turkse?
Hi Shila,
Dat moet een (water)glas zijn!
Groetjes,
Zarife
Hoi zarife.
Voor hoelang laat je het andere deel van de deeg in de vriezer? Om hem goed te kunnen raspen..
Groetjes
Hi Miranda,
Ga maar uit van 30 tot 40 minuten. Het deeg moet hard genoeg zijn om te raspen. In dit geval altijd eerst met het deeg beginnen en dan appeltjes schillen, snijden, kort bakken en laten afkoelen. Tot die tijd zal het deeg wel hard genoeg moeten zijn! (Het hoeft echt geen steen te zijn)
Groetjes,
Zarife