Ansjovis (hamsi tavasi)

Ansjovis (hamsi tavasi)

Wie is er ook zo dol op vis? Ik lust bijna alle soorten vis. Het is lekker luchtig en niet zwaar op de maag. Overigens is vis heel gezond voor je! Hieronder deel ik een lekker recept met jullie. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

IngrediΓ«nten

  • 1 kilo ansjovis
  • 1 kommetje maismeel
  • Zout naar eigen smaak
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Ik heb hiervoor een “hamsi tavasi” gebruikt, oftewel een ansjovis pan. Als je dat niet in huis hebt is dat geen helemaal geen probleem! Want je kan het in elke pan bakken.

  1. Maak de ansjovis schoon door de kop eraf te halen. Zodra je dit gedaan hebt was je ze een voor een.hamsi
  2. Doe wat maismeel in een kommetje (hele fijne) en voeg er zout aan toe (naar eigen smaak)
  3. De ansjovissen kun je daarna in het kommetje leggen en insmeren met maismeel, zorg ervoor dat er geen kale plekken over blijven.
  4. Verwarm de pan met wat olie en wacht tot het warm is. Zodra het warm is kan je de ansjovis bakken. Draai de ansjovis wel tijdig om! Serveer met salade en citroen, eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw hamsi met de hashtagΒ #zartointhekitchenΒ te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*